Apel către toate organizaţiile politice şi sociale din R. Moldova

Organizaţia neguvernamentală Tinerii Cercetători pentru Europa Unită „TCEUForum”, fiind apolitică, însă cu caracter social, şi examinând evenimentele legate de 7 aprilie şi cele posterioare, constată că în Republica Moldova criza politică declanşată de puterile de stat are ca urmare polarizarea societăţii civile, ceea ce creează premisele unui război civil.

Suntem deja în toiul războiului informaţional care agravează şi mai mult situaţia politică din ţară şi nu permite organizaţiilor internaţionale să examineze obiectiv criza politică din Republica Moldova. De asemenea, constatăm lipsa dialogului dintre instituţiile guvernamentale şi partidele de opoziţie în vederea depăşirii crizei şi a găsirii unei soluţii de compromis. Evoluţia evenimentelor politice din Republica Moldova, după părerea noastră, poate duce în timpul apropiat la discreditarea totală atât a instituţiilor guvernamentale, cât şi a partidelor politice de opoziţie, ceea ce la rândul său poate provoca acţiuni sociale necontrolabile asemenea celor din 7 aprilie.

Pentru a preveni astfel de scenarii care ar putea justifica intervenţia aşa zişilor pacificatori de peste hotare, Asociaţia TCEUForum lansează un apel către toate organizaţiile politice şi sociale din Republica Moldova să creeze un forum comun care ar fi capabil urgent să se aşeze la masa de tratative cu reprezentanţii conducerii statale în vederea găsirii unui compromis politic şi de durată. Propunem ca la aceste tratative să participă nu numai partidele de opoziţie, dar şi reprezentanţii societăţii civile şi organizaţiile internaţionale europene. În perioada tratativelor cerem oprirea războiului mediatic şi persecutarea populaţiei de către organele de stat. Luând în considerare că ne aflăm în perioada Postului Mare şi mai exact, în săptămâna patimilor, chemăm guvernarea şi întreaga societate civilă din Republica Moldova la acţiuni de pocăinţă naţională, mărturisiri prin fapte ale dragostei creştine şi semne de responsabilitate în faţa judecăţii divine.

Credem cu fermitate că o societate polarizată politic, dezbinată naţional şi uşor manipulată poate fi stabilizată şi ajutată să depăşească cu demnitate crize politice şi sociale bazându-se şi pe valorile tradiţionale şi spirituale propagate de Biserica Creştină.

Cetăţenii societăţii noastre sunt şi creştini, de aceea, ne adresăm tuturor Bisericilor Creştine din R. Moldova ca să înalţe rugăciuni fierbinţi pentru pace, adevăr, dreptate şi dragoste divină în mijlocul nostru.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: