Adolescenţa. El şi Ea

continuare.

2

Adolescenţa. El şi EA

Am o întrebare. Să-mi spuneţi când se termină adolescenţa, la câţi ani?

La douăzeci şi cinci? Posibil, dar de ce anume la douăzeci şi cinci? Pentru că e după armată? Pentru tineri, posibil. Dar pentru fete? După căsătorie? Păi, să ştiţi că adolescenţa poate să nu se mai termine niciodată. Cum s-a răsturnat omul în tinereţe, aşa şi umblă cu picioarele în sus, până la moarte. Iar după moarte, cu capu-n jos, unde se va duce?

Cum putem cunoaşte că omul a rămas în adolescenţă? Dacă acesta e un om matur, atunci el poate să-şi ascundă sentimentele şi năravurile. La prima vedere, e greu să stabileşti dacă e un “aisberg răsturnat” sau nu. Este oare vreun semn, care ne-ar divulga starea lui răsturnată?

Unul dintre semnele distinctive este instabilitatea omului; vorba populară – omul “umblă”. Porunca dumnezeiască spune scurt şi clar – “Nu preacurvi”. Am fost întrebat o dată: “Dar de ce se interzice să facem aceasta? Doar nimeni nu suferă, oamenii primesc plăcere şi nimănui nu pricinuiesc vreun rău?”

Dacă vreţi, am să mă strădui să răspund de ce nu se poate. Să vă spun încă o istorie.

Am avut un prieten cu mult mai în vârstă decât mine. El făcea yoga şi noi, deseori, ne contraziceam, pentru că eu eram creştin ortodox, iar el – hindus. Noi ne contram adesea, dar, în pofida acestora, îl iubeam şi îl stimam nespus. El lucra cu seriozitate asupra sa… Şi iată că, într-o zi, i se întâmplă o nenorocire: el se îndrăgosteşte. Aleasa inimii lui avea optsprezece ani. El nu i s-a destăinuit, deci, ea nu ştia nimic despre sentimentele lui. El, însă, suferea mult. Pentru un yoga, cu un nivel aşa de înalt, era deosebit de periculoasă o astfel de trăire sufletească, totul putea să finiseze dramatic, cu nebunie sau deces. Aşa, au trecut câteva luni. Şi iată că, într-o noapte,… prietenul meu s-a unit cu persoana iubită – sufleteşte, într-un plan invizibil. El era într-un capăt al Moscovei, ea – în altul. Ea nu simţise nimic… Dimineaţa, el se trezise cu durere în partea de jos a coloanei vertebrale. Imediat i se depistase boala care se numeşte sângerarea nervului. Până la acel moment, n-a suferit de o astfel de boală; timp de-o noapte n-a putut să apară. El a început să caute: care-i cauza? Şi ce credeţi? S-a constatat că el o iubea pe această fată, iar ea iubea pe altcineva. Şi acest alt bărbat suferea de sângerarea nervului coloanei vertebrale. Aşa deci, amicul meu s-a unit cu această domnişoară, iar prin ea – cu altul, cu un bărbat absolut necunoscut. Dar vreau să vă atenţionez că această fată era fecioară; ea nu avusese încă o relaţie intimă. Aşa este natura spirituală a relaţiilor sexuale. Despre ea putem citi şi în Biblie. Cărţile de sexologie şi igienă sexuală evită acest aspect în mod intenţionat, partea spirituală a relaţiilor sexuale rămânând o taină ascunsă cu grijă. Dar, ca să vă daţi mai bine seama cum stau lucrurile, să formăm următoarea schemă.

Să presupunem că tânărul a avut contact cu domnişoara. Între ei au apărut relaţii intime, adică relaţii admise între soţ şi soţie. Despre aceasta, Scriptura ne spune în felul următor: „şi se va lipi omul de femeia sa şi vor deveni un singur… trup”. Adică, din momentul împreunării, doi oameni devin o unitate. Spre exemplu, eu stau acum în faţa voastră, soţia mea – undeva în alt loc, dar ambii ştim că formăm un singur trup, o unitate: tot ce se întâmplă cu mine, se va răsfrânge şi asupra ei, iar tot ce i se întâmplă ei, voi resimţi şi eu, prin trupul meu. Este clar? Să revenim la schiţa noastră. Tânărul a avut relaţie cu fata, iar ea avuse până la acest moment… încă zece amanţi. Deci, el, fiind legat de ea, se va uni, prin ea, cu încă zece bărbaţi necunoscuţi. Oricare dintre ei va fi legat, prin ea, cu un altul, într-un plan nevăzut. Să presupunem că fiecare din aceşti zece bărbaţi a avut câte zece amante… Pe toţi nu-i putem desena, dar vom marca aceste legături: iarăşi fiecare va fi legat cu un altul într-un plan invizibil. Dacă privim lucrurile din punctul acesta de vedere, câţi oameni se găsesc în legătură? Unul plus unu, plus zece, plus o sută – două sute de oameni. În timp ce legătura directă dintre tânăr şi tânără (cu care s-au început toate) va fi mai trainică, legătura de treapta a doua – mai puţin trainică, în schimb mai numeroasă, legaturile nivelului trei – şi mai numeroase. Continuăm aşa şi cu nivelul patru, şi al cincilea, şi aşa mai departe…

În aşa fel, avem de a face cu o „societate” de oameni, în care fiecare este legat unul de altul în plan invizibil. Cum se numeşte o astfel de comunitate? Ea poartă numele de biserică. Fiecare biserică are simbolul său fundamental. Biserica Creştină Ortodoxă are ca simbol Crucea. Dar această comunitate de desfrânaţi ce simbol va avea? Puteţi să vă daţi seama singuri. Ce se spune despre o femeie care a comis adulter? Ce i-a dăruit ea, prin acest gest, soţului? Corect, coarne. Coarnele cui? În antichitate, ţapul era considerat simbolul păcatului, desfrânării, de aceea, coarnele de ţap au devenit simbolul acestei comunităţi păcătoase: prin desfrânare poţi să devii, cu uşurinţă, adeptul ei. Prin desfrâu, omul poate să cadă într-o asemenea băltoacă, în care se scurge tot noroiul din lume. În pofida acestora, desfrânarea nu este neapărat un contact fizic. Hristos spune că, oricine s-a uitat cu desfrâu la alt om, a făcut preacurvie cu el în inima sa.

Omul este liber să aleagă societatea din care vrea să facă parte. În Noul Testament aşa se spune: “Cel ce păcătuieşte cu desfrânata, devine trup cu ea… Iar cel ce se alipeşte de Domnul este un Duh cu El.” (1 Cor. 6: 16, 17).

Până la vremurile Noului Testament (când  Hristos s-a coborât pe pământ), popoarele vechi ştiau, cu siguranţă, că oamenii sunt legaţi între ei cu legături invizibile. Vechiul Testament le numeşte “mreji”. Despre aceste mreji ştia nu doar poporul biblic, ci şi cel păgân. Am să vă exemplific. În prezent, în loc să se folosească cuvântul literar “prostituată”, se spune “reprezentantă a meseriei străvechi”. Şi aceasta e o mare minciună. La fel cum şi o mare parte din ceea ce auziţi despre relaţiile sexuale este neadevăr.

va continua…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: