Programul “ IMPREUNA PENTRU UMANITATE!” se extinde in Republica Moldova


In perioada 17 – 19 aprilie 2010 o delegatie alcatuita din cadrul voluntarilor de cruce rosie, membrilor activi de cruce rosie si reprezentanti delegati ai Partenerilor Sociali ai Filialei de Cruce Rosie Sector 5 Bucuresti – a fost prezenta in Chisinau,  Republica Moldova cu obiectiv declarat stabilirea parteneriatelor de colaborare  – in beneficiul tinerilor  din cadrul institutiilor scolare, a virstnicilor – veterani de razboi, fosti deportati, persoane virstnice in situatii de risc care  au sub tutela minori in dificultate – in cadrul Programului “ Impreuna pentru Umanitate”.

Activitatea umanitară  face parte din Proiectul ‘Sprijin pentru persoane Virstnice”  si Proiectul  “Tineri pentru Tineri” desfăsurat în parteneriat comunitar local de catre Crucea Rosie Romana – Filiala sector 5 Bucuresti începând din ianuarie 2007, si Partenerii Sociali:  Federatia C.A.R.P. OMENIA,  Sindicatul ELECTROMAGNETICA SA, SC VEL PITAR SA, DB SKENCHER ROMTRANS SA,S.C. POLICOLOR SA, Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul Local al Sectorului 5 Bucuresti – prin D.G.A.S.P.C. sector 5 Bucureşti, institutii scolare partenere din sectorul 5 Bucuresti si din judetul Neamt (Scoala Generala Pipirig) -– si se va derula incepind cu luna mai 2010 impreuna cu  partenerii din Republica Moldova: Crucea Rosie Moldova, ONG Tinerii Cercetatori pentru Europa Unita “TCEUForum”, Scoala Internat Auxiliara nr. 5 din Chisinau, Asociatia Victimelor Regimului Comunist si a Veteranilor de Razboi ai Armatei, Asociatia Fostilor Deportati din RM.

Voluntarii de Cruce Rosie, membrii activi si elevii din cadrul institutiilor scolare partenere au  adunat bunuri materiale (tiparitura romaneasca si rechizite, imbracaminte, jucarii) pentru a fi donate tinerilor din Republica Moldova, iar Partenerii si Sponsorii au asigurat suport material si logistic initierii acestui Program. Valoarea totala a donatiei este de peste 40.000 lei si 8 tone de tiparitura romaneasca .

Vineri, 21 mai  2010 donatia umanitara va pleca spre Republica Moldova – cu destinatia Chisinau. Reprezentantii Crucii Rosii si ai Partenerilor vor vizita cu aceasta ocazie  tinerii  din  cadrul Scolii Auxiliare nr. 5 Chisinau, veteranii de razboi si fostii deportati din cadrul Asociatiei Victimelor Regimului Comunist si a Veteranilor de Razboi ai Armatei Romane si a Asociatiei Fostilor Deportati din RM, familiile ce au copii in tutela si tinerii din ONG „TCEUForum” care vor primi tiparitura romaneasca,  jucarii, imbracaminte si bunuri materiale stict necesare bunei desfasurari a activitatilor proprii.

Despre Programul „Impreuna pentru Umanitate”

Programul a fost initiat incepind cu anul 2007 de catre Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti la nivel comunitar local cu   Proiectele: „Sprijin pentru persoane Virstnice” si „Tineri pentru Tineri”, in parteneriat cu CARP OMENIA Bucuresti, D.G.A.S.P.C.  sector 5 Bucuresti –  si un numar de 20 institutii scolare partenere – proiecte care au primit suport financiar anual din partea Crucii Rosii Norvegiene.

In cadrul acestui Program a fost lansat un Apel Umanitar – incepind cu luna august 2008 „Sprijin pentru sinistrati” – prin care s-a asigurat asistenta umanitara de urgenta pe termen scurt – pentru  persoanele afectate de inundatii din 6 localitati (jud. Iasi si jud. Neamt) – moment in care au dovedit disponibilitate de colaborare si solidaritate  in cadrul Programului Partenerii: Primaria Municipiului Bucuresti, Sindicatul „ELECTROMAGNETICA” SA, SC ROMTRANS SA – actual SC DB SKEMNCHER ROMTRANS ROMANIA SA, SC VEL PITAR SA, SC POLICOLOR SA

Despre Crucea Roşie Română

Crucea Roşie Română este o organizaţie neguvernamentală, de interes naţional, bazată în principal pe voluntariat, şi este membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie încă de la înfiinţarea sa în 1876. Fiind condusă în activitatea sa umanitară de Principiile Fundamentale ale Mişcării –  Umanitate, Imparţialitate, Neutralitate, Independenţa, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Roşie Română contribuie la alinarea şi prevenirea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, asigură respectul faţă de demnitatea umană, fără a face nici o discriminare legată de naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă militară, socială sau politică. Principalele domenii de activitate sunt: pregătirea pentru intervenţie în caz de dezastre, intervenţia în caz de dezastre, programele de educaţie pentru sănătate, difuzarea dreptului internaţional umanitar şi promovarea valorilor umanitare.

Persoane de contact:

Ana UNGUREANU – Director, Cruce Roşie Română, sector 5 Bucureşti, tel: +40748827668, email: crucearosie.sector.5@gmail.com

Vasile CHERNENCHI, Director Executiv – Societatea Nationala de Cruce Rosie din Moldova, tel. +373 22 725824, email vasile.a.c@gmail.com

Viorica OLARU-CEMIRTAN, Presedinte ONG „TCEUForum” Moldova, tel. +373 69643819, email violarucemartan@yahoo.com

Anatol TIRNOU, Director scoala internat de tip auxiliar, nr. 5, din Chisinau, tel. +373 22 737029, email  scauxint5@yahoo.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: